Aktuálisan elérhető továbbképzéseink

A Magyar Ápolási Egyesület folyamatosan biztosítani kívánja tagjai számára a szabadon választható, kreditpont-szerző továbbképzések helyben történő megszervezését.

Jelenleg is folyamatosan szervezett, egyik legsikeresebb továbbképzésünket a Becton Dickinson Kft-vel közösen 2017 őszén indítottuk „Tűszúrás okozta sérülések előfordulása és kockázatai az egészségügyi dolgozók körében. A preanalitikai fázis mintavételi szabályai” címmel. Az indítás évében három alkalommal került megrendezésre. Szeptemberben és novemberben az egri Markhot Ferenc Kórház 160 munkatársa, decemberben, a kaposvári kórházban 130 fő vehetett részt a képzésben.

2018. évben összesen 10 helyszínen került megrendezésre, így az ország különböző intézményeiben – Cegléden, Balatonfüreden, Budapesten, Visegrádon, Szekszárdon, Kiskunhalason és Pécsett 4 alkalommal – ,összesen 655 fő szerezhetett saját munkahelyén, ingyenesen kreditpontot.

2019 februárjában Kisvárdán 50 fő vett részt, ahol már a következő oktatási nap is egyeztetésre került, valamint Mohácson pedig szervezés alatt.

2017-ben a Pszichiátriai Szakápolói Szekciónk továbbképzése is elindult „Betegbiztonság a Pszichiátriában – Magyar Ápolási Egyesület Pszichiátriai és Mentálhigiénés Ápolói Szekciójának Szakmai Napja” címmel. Értéke 17 pont. Még az évben megrendezett első alkalmon 30 fő szerzett kreditpontot Visegrádon, majd 2018-ban még hat alkalommal került a továbbképzés megrendezésre, ezeken összesen 240 munkatársunk tudott részt venni. Az elmúlt évet igen sikeresnek mondhatjuk, hiszen 928 fő képzését tudtuk lebonyolítani.

2019 évben a képzési lehetőségeinket a tagjaink igényei szerint bővítjük, rendezvényeink szervezése országszerte folyamatos. Jelenleg négy továbbképzésünk elérhető:

• Tűszúrás okozta sérülések előfordulása és kockázatai az egészségügyi dolgozók körében. A preanalitikai fázis mintavételi szabályai
  • Tűszúrásos balesetek megelőzése biztonsági rendszerrel ellátott kanülök használatával, és nozokomiális infekciók kockázatának csökkentése zárt iv. rendszer használatával
  • A modern sebkezelés elmélete és gyakorlata napjainkban, valamint a
  • Betegbiztonság a Pszichiátriában – Magyar Ápolási Egyesület Pszichiátriai és Mentálhigiénés Ápolói Szekciójának Szakmai Napja

Várjuk továbbra is megkereséseteket, érdeklődéseteket és témajavaslataitokat, hogy valóban olyan képzési kínálatot tudjunk biztosítani, ami hasznos és a jó gyakorlat átadását célozza.

Információ kérhető a MÁE központi email címén: mae@apolasiegyesulet.hu  és a 06-20-216-4280-as számon.

2019.06.14.   Tűszúrás okozta sérülések előfordulása és kockázatai az egészségügyi dolgozók körében. A preanalitikai fázis mintavételi szabályai – Sátoraljaújhely

2019.07.11.   A modern sebkezelés elmélete és gyakorlata napjainkban. – Hajdúszoboszló

2019.09.19.   A modern sebkezelés elmélete és gyakorlata napjainkban – Zalaegerszeg

2019.10.09.  Tűszúrás okozta sérülések előfordulása és kockázatai az egészségügyi dolgozók körében. A preanalitikai fázis mintavételi szabályai – Eger, Markhot F. Kórház