Kossuth Zsuzsanna-díjban részesültek – 2017

2017.

Bognár Márta ápolási koordinátor 

Bognár Márta csecsemő és gyermekápolóként kezdte egészségügyi pályáját a Fejér Megyei Szent György Kórházban. Ápolói életútját folyamatos tanulás jellemzi. Tudományos tevékenységével jelentősen hozzájárult a magyar ápolás ügyének fejlesztéséhez. 1998 óta tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek, 2006 óta a Fejér megyei szervezet vezetője. A Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna-díjjal ismeri el az egészségügyi szakképzés és az ápolásügy fejlesztésében nyújtott kimagasló tevékenységét. 

 

Koszta Julianna osztályvezető főnővér 

Koszta Julianna egészségügyi életútja 35 évvel ezelőtt, pályakezdő ápolóként indult a Pándy Kálmán kórházban. Később szakoktatói, majd közgazdász és menedzserszakon szerzett oklevelet. A Magyar Ápolási Egyesület alapító tagja, jelenleg a békés megyei szervezet vezetője. A Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna-díjjal ismeri el több évtizeden át végzett, az ápolás fejlesztéséért tett szakmai munkáját. 

 

 

Lukács Lászlóné nyugalmazott ápolási igazgató

Lukács Lászlóné Egészségügyi pályája 42 éve kezdődött, nyugállományba vonulásáig a szociális szférában dolgozott ápolási igazgatóként. Élethosszig tartó tanulásával, példamutató, lelkiismeretes munkájával motiválta munkatársait és a pályakezdő ápolókat az ápolási hivatás szeretetére, a beteg ember tiszteletére. Alapító tagja és a harmadik választási ciklus óta vezetője a Magyar Ápolási Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének. A Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna-díjjal ismeri el  ahazai ápolás fejlesztéséért végzett kimagasló tevékenységét.