Kossuth Zsuzsanna-díjban részesültek – 2006

2006.

Zsiga Mária, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet ápolási igazgatója. 25 éve vezeti az O.O.R.I. ápolói gárdáját, a betegek érdekeit szemellőtt tartva, vasakarattal, magasra téve a mércét, de az emberséget kollegáival mindig megtartva. A Magyar Ápolási Egyesület alapító tagja és éveken át biztos pontja. Reméljük, hogy nyugdíjba vonulása nem töri meg lelkesedését, és a továbbiakban is számíthatunk szakértelmére, és a jövőnemzedék okításában.

Hegedűs Józsefné, audiológus 1979- től dolgozik a jelenlegi munkahelyén a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház audiológiai laborjában. A Magyar Ápolási Egyesület alapító tagja. 1989-ben megszervezte a Kistarcsai Flór Ferenc kórházban a helyi alapszervezetet, majd részt vett a Pest megyei szervezet kiépítésében, melynek vezetőségi tagja volt 1999-ig. Aktívan vett vészt a Svéd Nővér szövetkezet által szervezett ” Akarni-merni” projektben. Helyi és Megyei vezetőként dolgozott 1999-ig. Éveken keresztül szervezte a Pest megyei szakdolgozói tudományos konferenciát. Az audiológiai szakmai szekciót megalakította 1994-ben és 2005-ig vezette. 2000-ben javaslatára megalakult a Klinikai Elektrofiziológia Szekció. /KEF / 2005-ben az audiológiai szekció fuzionált a KEF szekcióval. Jelenleg is a KEF szekciónak segíti munkáját, mint vezetőségi tag.

Holiné Füstös Márta, SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika, klinika vezető főnővére Pályáját ápoló és műtős asszisztensként a SE I. sz. Sebészeti Klinikáján kezdte, majd intézetvezetőként dolgozott a SE Pulmonológiai Klinikáján. A MÁE alapító tagja, s kezdetektől fogva elnökségi tagként tevékenyen részt vesz az egyesület munkájában. 2005 óta a MESZK Budapest VIII kerületi elnöke.

Kőrösi Ferencné, Zala Megyei Kórház, oktatási főmunkatársa. A MÁE alapító tagja, s kezdetektől fogva vezetőségi tagként tevékenyen részt vesz az egyesület munkájában. Reméljük, hogy nyugdíjba vonulása után is hasonló aktivitással segíti utódai munkáját.