Magyar Ápolók Napja Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolcon 2016.

A Magyar Ápolási Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Dísztermében 2016. február 23-án rendezett ünnepséget a Magyar Ápolók Napja alkalmából.

Az ünnepség a Himnusz eléneklésével kezdődött majd, ezt követően Szegedi Judit Magyar Ápolási Egyesület Szakmai Fejlesztési Bizottságának elnöke nyitotta meg. Többek között elmondta: Aki volt már beteg, az tudja, hogy az ápolók gondoskodása nélkül nem gyógyulhat meg. Az ápolók munkája alappillére a kórház működésének. Mert egy közösség számára óriási erőt jelent, ha valakiből sugárzik a hivatástudat.
Mindannyian erőt nyerünk magunk számára betegként és munkatársként, amikor ezen a nagyon megterhelő pályán meg tudják őrizni mosolyukat, hozzáállásukat. Amikor egy-egy hosszú munkanap végén is derűsen és megértően fordulnak a segítséget kérőhöz.
Egy hivatás sohasem öncélú. Mindig kifelé, az emberek felé irányul.
Kívánom, hogy az ápolói munka méltó erkölcsi és anyagi megbecsülésben részesüljön, és kívánom, hogy minden ápoló tudja megőrizni mosolyát, derűjét. Kívánom, hogy Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségét megőrizve, hittel és szeretettel tegyük a dolgunkat, ott ahol erre szükség van. Rendezvényünk fővédnökeként, Török Dezső B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke méltatta az ápolókat, és kiemelte Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségének jelentőségét. Mi Borsod megye szülöttei, büszkék vagyunk arra, hogy az első magyar főápolónő, Kossuth Zsuzsánna megyénk szülötte. Születésének közelgő 200. évfordulóját méltó módon kívánja megünnepelni a megye.
Majd Dr. Kiss-Tóth Emőke ME Egészségügyi Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket és Kossuth Zsuzsánna életútját és munkásságát részletesen méltatta.
A köszöntők után a Magyar Ápolási Egyesület Ezüst Kitűzőjének átadására került sor.
Az ünnepség keretében erkölcsi elismerésben három fő részesült. A kitüntetést Agócs Tamásné az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház Belgyógyászati Osztály főnővére, Szabóné Turzó Kinga a Miskolci Semmelweis Kórház szociális munkása és Szűcs Jánosné az Őszi Napsugár Otthon – Idősek Háza gondozónője vették át.
Ezután egy Katona Klári slágert hallgathattunk meg Zima Mónika előadásában, majd Tiszteletbeli Taggá avatás következett.
Magyar Ápolási Egyesület elismerte Török Dezső B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke a MÁE megyei szervezetéért és az ápolók támogatásáért tett munkáját és ennek elismerése jeléül az ünnepség keretében Tiszteletbeli Taggá avattuk.
Ezt követően Lukács Lászlóné MÁE B.-A.-Z. megyei vezetője köszöntötte a Miniszteri Elismerő Oklevélben részesülteket a megyéből, akik 2016.02.22.-én vehették át Budapesten a Duna Palotában a Magyar Ápolók Napja alkalmából megrendezésre került ünnepségen.
Megyénkből Miniszteri Elismerő Oklevélben Gyöngyösi Zoltánné B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház II. Belgyógyászati osztály ápolója és a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola Egészségügyi Szakoktatói Munkaközössége részesült.
Az ünnepséget a MSZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola tanulóinak felemelő műsora szebbé és még emlékezetesebbé tette. A megemlékezés a Szózat eléneklésével zárult.

 

Lukács Lászlóné                                                                        Szegedi Judit
MÁE B.-A.-Z. megyei szervezet vezetője          MÁE Szakmai Fejlesztési Bizottság elnöke

 

A rendezvény képeit ide kattintva tekinthetik meg. A fotókat ez úton is köszönjük a Kulcs Magazinnak!