Kossuth Zsuzsanna-díjban részesültek – 2007

2007.

Dr. Fáy Tamásné több mint 43 éve dolgozik a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórházában. 1983-ban az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, intézetvezető szakon egészségügyi főiskolai diplomát, és 1994. évben Egészségügyi Menedzser diplomát szerzett. 1980. július 1-től kinevezést nyert az intézmény ápolás szakmai vezetésére.
Munkájára a tervszerűség jellemző, rendkívüli munkabírású, humánus gondolkodású vezető.
Aktív tevékenységet vállalt a Magyar Ápolási Egyesület országos szervezetének kialakításában, mint alapító tag 1989-től két ciklusban végezte és összehangolta a Bács-Kiskun megyei tagság szervezését. Ez idő alatt értékes utódokat nevelt, akik jelenleg is a Magyar Ápolási Egyesületben tevékenykednek.

Priskin Anna – Pályakezdőként a BAZ megyei Kórházban dolgozott, ahol szakmai munkáján túl, sportfelelősi tisztséget is betöltött.
Mintegy 10 éven keresztül tevékenykedett a Megyei Egészségügyi Dolgozók Szervezete Szervezőtitkáraként, majd a Megyei Egészségügyi Osztály főelőadójaként tett erőfeszítéseket a megye lakosságának egészségéért, valamint a betegellátásért. Az ÁNTSZ létrejöttével megyei vezető ápolóként folytatta munkáját.
Munkája során a szakdolgozókkal, egészségügyi és szociális szolgáltatókkal, társhatóságokkal, valamint a társadalmi és civil szervezetekkel jó partneri kapcsolatban együttműködve, mint az ápolás kiemelkedő szakembere tevékenykedik.
Életpályáját áthatja a lakosság, a betegek, az egészségügyi ellátás, és a szakdolgozók iránti elkötelezettség, alkotó-társadalmi tevékenység és rendkívüli szociális érzékenység jellemzi.

Szabó Bakos Zoltánné – A Fejér megyei Szent György Kórház ápolási igazgatója. Egészségügyi pályafutása, karrierútja 1974-ben indult. Egészségügyi szakközépiskola, szülésznőképző elvégzése után az egészségügyi főiskola intézetvezető szakán diplomázott. Humánszervezői egyetemi oklevelet, majd egészségügyi menedzseri és egészségügyi szakmenedzseri képesítést is szerzett.
1989-ben alapító tagként vett részt a Magyar Ápolási Egyesület kialakításában. Később helyi vezetőként, több évig régiófelelősként, majd a Humánpolitikai Bizottság vezetőjeként vett részt az egyesület munkájában. Jelenleg a MÁE elnökségének tagja.
Több szakmai szervezetben tölt be vezető pozíciót, mivel fontosnak tartja a szakma és a szakemberek segítését, érdekvédelmét.