Híreink

=====================================

2023. július 3-án a Belügyminisztériumban a Semmelweis Nap alkalmából rendezett állami ünnepségen 19 tagtársunk egyénileg részesült Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Ápolási Egyesület tagságát Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette.

Az egyesület tagságának nevében a kitüntetést Bugarszki Miklós elnök úr vette át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=====================================

2023. június 21-22-én a Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum közösen hirdette és szervezte meg a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” elnevezésű szakmai versenyét az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára.  A versenyről a hírlevelet ide kattintva olvashatja el 

Itt pedig a fotógalériát nézheti meg

=====================================

2023. április 4-én a Belügyminisztériumban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen, egyesültünk kezdeményezésére, hét tagtársunk és két kollektíva vehette át a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetést. A kitüntetettek névsorát az Ápolásügy 2023/1 számában olvashatják.

=====================================

Kitüntetést kapott a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézet

=====================================

2023. február 16-án került megrendezésre Magyar Ápolók Napja országos ünnepsége a Vakok Iskolájának nádor termében. az ünnepségen készült fotókat itt tekintheti meg: fotógaléria

=====================================

2022. november 16-án Budapesten kerül megrendezésre a MÁE Szakoktatói Szekció Továbbképzési Napja. Részletes információk

=====================================

Magyar Ápolók Napja – 2022. 02. 19.

2011-ben megálmodtuk.
2014-ben végre hivatalosan is elismerték, ma pedig egyre több intézményében nyújt alkalmat köszönetre, a megbecsülés kifejezésére. Köszönjük, hogy az ország egyre több intézményében ünneplik a Magyar Ápolók Napját!

Zala megyei Szent Rafael Kórház

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Szent Margit Kórház

Oroszlany.hu

MH Egészségügyi Központ

Magyar Nemzet.hu

B.A.Z. Megyei Központi Kórház

=====================================

2022. február 18-án, a Magyar Ápolók Napja alkalmából elhelyeztük az emlékezés koszorúit Kossuth Zsuzsanna emléktáblájánál, az OKFŐ Horánszky utcai épületében.

Képgaléria

=====================================

SCHMITTNÉ MAKRAY KATALIN KAPTA A POLGÁRI MAGYARORSZÁGÉRT DÍJAT

“Az egészséges életmód népszerűsítéséért, sportolóként elért kimagasló eredményeiért, karitatív tevékenységeiért, továbbá a nemzeti gondolat és hagyományok megőrzéséért végzett szolgálatáért vehette át a Polgári Magyarországért Díjat Schmittné Makray Katalin pénteken Budapesten.”

=====================================

“Múlt nagyjai – jelen hősei” – Nemzeti Múzeum

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, levelében egy példaértékű kezdeményezésről tájékoztatta egyesületünket. Az egészségügyi és szociális ágazgat dolgozóinak, több mint egy éves megfeszített munkájáért, hálájuk jeléül, elindították a “Múlt nagyjai – jelen hősei” kampányt, melynek keretében előzetes regisztrációt követően, csütörtöki és vasárnapi napokon az érintettek családostul, térítésmentesen látogathatják meg a múzeumot, 2022. március 11-ig, a járvány miatti első korlátozások kétéves évfordulójáig. A kampányhoz, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum is csatlakozott.

Egyúttal arra kérték a nagyközönséget, vegyenek részt, és köszönetüket kifejező kreatív munkájukat juttassák el hozzájuk, melyek  elhelyezésre kerülnek a múzeumban.

Pontos információk és regisztráció az alábbi linken:                      “Múlt nagyjai – jelen hősei”

Ez úton is köszönjük a kezdeményezést! Megbecsülésük sokat jelent mind az egészségügyi, mind a szociális területen dolgozó ápolók, gondozók számára!

=====================================

In memoriam Mucha Márkné Katalin

Mély fájdalommal tudatjuk tagtársainkkal és minden magyar ápolóval, hogy Mucha Márkné Katalin, a Magyar Ápolási Egyesület alaptó tagja, titkára, majd 20 évig    elnöke, életének 81. évében 2021. június 04. napján elhunyt.
Legmélyebb tisztelettel és elismeréssel búcsúzunk egy Igaz Embertől, aki 1989-ben szakmai tudása és erkölcsi normái alapján képes volt egy “értékalapú, szakmai    közösség” létrehozására és fenntartására.
Szakmai tapasztalata, elméleti tudása, hazai és nemzetközi kapcsolatai révén hívta fel a figyelmünket a szakmapolitika hangsúlyos szerepére, érdekeink érvényesítésének    fontosságára.A Magyar Ápolási Egyesület élén megmutatta hogyan kell egy célért együtt küzdeni, közösséget építeni, hatékonyan az ápolókért tenni.

Katalinnak jelentős szerepe volt az egyesület legrangosabb kitüntetésének, Kossuth Zsuzsanna-díjnak megalkotásában, a magyar ápolók nemzetközi színtéren történő megjelenésében, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elindításában.

Több mint 30 évet hittel, önzetlenül, embert próbáló módon küzdött az ápolás, mint hivatás felemelkedéséért.

Emlékét örökké megőrizzük!

Minya Tünde elnök

=====================================

 

 

Nyílt nap a Ferencziben- videó

 

 

=====================================

Csatlakozás a MESZK jogállási tv bevezetésének elhalasztásához

A Magyar Ápolási Egyesület aggodalommal értesült az egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó törvény elfogadásáról. Egyetértünk minden olyan szervezettel, akik az egészségügyre, az egészségügyi ellátásra gyakorolt várhatóan negatív hatásait prognosztizálják.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felhívásához elsők között csatlakoztunk, hiszen azt látjuk, hogy valamennyi szakmai szervezetnek közösen kell fellépni, együtt kell gondolkodni.
2020. október 16-án 15 szakmai szervezet részvételével, a MESZK által összehívott egyeztetés megtörtént. A résztvevő szakmai szervezetek egységesen támogatták – az országos felmérés eredményeit ismerve – az aláírásgyűjtést, valamint annak kezdeményezését, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény személyi hatálya alól kerüljenek kivonásra az egészségügyi szakdolgozók.
Az aláírásgyűjtés a mai napon elindult, kérem valamennyi tagtársamat, hogy minél többen csatlakozzunk, álljunk ki közösen egymásért.

=====================================

 Megjelent:  Ápolói hivatás a XXI. században

Szerző(k)/Szerkesztő(k):

Boros Károlyné
Oldalszám: 100
ISBN: 9789633315156
Nyelvek: magyar
Fileméret (pdf): 16 MB
Kiadó: Semmelweis Kiadó