Híreink

Csatlakozás a MESZK jogállási tv bevezetésének elhalasztásához

A Magyar Ápolási Egyesület aggodalommal értesült az egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó törvény elfogadásáról. Egyetértünk minden olyan szervezettel, akik az egészségügyre, az egészségügyi ellátásra gyakorolt várhatóan negatív hatásait prognosztizálják.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felhívásához elsők között csatlakoztunk, hiszen azt látjuk, hogy valamennyi szakmai szervezetnek közösen kell fellépni, együtt kell gondolkodni.
2020. október 16-án 15 szakmai szervezet részvételével, a MESZK által összehívott egyeztetés megtörtént. A résztvevő szakmai szervezetek egységesen támogatták – az országos felmérés eredményeit ismerve – az aláírásgyűjtést, valamint annak kezdeményezését, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény személyi hatálya alól kerüljenek kivonásra az egészségügyi szakdolgozók.
Az aláírásgyűjtés a mai napon elindult, kérem valamennyi tagtársamat, hogy minél többen csatlakozzunk, álljunk ki közösen egymásért.

Megjelent:  Ápolói hivatás a XXI. században

Szerző(k)/Szerkesztő(k):