Kossuth Zsuzsanna-díjban részesültek -2010

Dr. Winiczainé Németh Rita

1976 óta dolgozik az egészségügyben, mindvégig egy azon intézményben. A soproni kórház Neurológiai osztályának vezető ápolója, majd intézetvezető főnővér helyettes, 1998 január 1-től az intézmény ápolási igazgatója. A Magyar Ápolási Egyesület alapító tagja, 1989–1998 között Győr-Moson-Sopron Megye egyesületi vezetője.
2004 óta a MESZK Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének alelnöke. 2008-tól az ápolási igazgatók Nyugat- Magyarországi régióvezetője, 2009-től az Ápolási Szakmai Kollégium tagja.
Hivatása az ápolás. Fontosnak tartja a magas szakmai tudás gyakorlását, az etikus magatartás és emberek tiszteletét, a betegek és ápolók komfortérzetének biztosítását.


 

Mészárosné Hakucsák Erika

1975 óta dolgozik az egészségügy különböző területein. Szülésznőként kezdte pályafutását, majd anesthesiológiai szakasszisztensként folytatta a tevékenységét. 1985-től 1999-ig egészségügyi szakoktató, ezen idő alatt elvégezte az OTE Egészségügyi Főiskola Szakoktató szakát. 1991 óta ápolási igazgató a Kátai Gábor Kórházban. Folyamatosan fejleszti tudását, így 1993-ban elvégezte az Egészségügyi Menedzseri szakot. Tanulmányúton vett részt Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Skóciában, Angliában. 2003-ban beiratkozott a SE Egészségügyi Szaktanár szakára, ahol most végzős hallgató. Országos egyesületeknek a hatékony, aktív tagja. Tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek, a Magyar Menedzser Klub vezetőségi, és a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének tagja. Mind szakmailag, erkölcsileg példamutató tevékenységet végez. Hatékonyan képviseli a dolgozók jogait. Folyamatosan vesz részt az ápolás építő, fejlesztő munkájában.


 

Szekeresné Izsák Margit