Kossuth Zsuzsanna-díjban részesültek – 2012

Halmosné Mészáros Magdolna

A Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházában dolgozik 1997 óta, 1995-től az Intézmény ápolási igazgatója. Szülésznő, egészségügyi szakoktató és menedzser, valamint szociálpolitikus képesítést is szerzett. Oktatóként a Szegedi és Pécsi Tudományegyetemen végez kiemelkedő munkát, Pécsen egyetemi okleveles ápoló hallgatók részére minőségbiztosítást oktat.
1996-tól a Magyar Infekciókontroll Egyesület alelnöke
2004 márciusától a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja.
2006. márciusa óta az Ápolási Igazgatók Egyesületének elnökségi tagja.
2008-tól a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság országos vezetőségi tagja.
2009. Ápolásszakmai Kollégium tagja, 2011 májusától elnöke.
2010 októberétől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának új szakmai kollégiumi rendszert előkészítő államtitkári szakértői bizottságának tagja.


 

Neumayer Magdolna

1973-óta a gyermekbeteg ellátásban vezető beosztásban dolgozott, majd néhány év külföldi betegellátásban szerzett szakmai tapasztalatait előnyként tudta hasznosítani és átadni  a jövő ápolói generációjának. A Pécsi Gyermekkórház Intenzív osztályán, gégészeti osztályán valamint a sürgősségi betegellátó helyén osztályvezető főnővérként felelősségteljes munkája mellett képezte magát, oktatási és vizsgáztatási feladatot lát el, az ápolás fejlődéséért, az ápolás szakma elismeréséért, aktívan tevékenykedik. 2005 novemberétől a Komlói Egészségcentrum Nonprofit Kft ápolási igazgatója az intézményt és dolgozóit több fórumon képviseli, az ápolói hivatás elismertetéséhez aktívan hozzájárul.
Az intézmény ápolásvezetőjeként erkölcsi és emberi magatartása közösségteremtő, példamutató tevékenysége jellemzi.