MÁE Békés megyei szervezete

Benkovics Krisztina
Szabó Tünde

Híreink

A Békés Megyei Központi Kórház 2022. 10. 07-én kapcsolatfejlesztés céljából játékos szakmai vetélkedőt szervezett ápolóképzésben résztvevő tanulóknak. Négy fős csapatok  jelentkeztek egy pályamunka beadásával, amelynek a címe: “Ápolói pályakép hallgatói szemmel, avagy miért leszek egészségügyi dolgozó” A pályamunkák megküldését követően az intézmény békéscsabai Skill laborjában, vetélkedő formájában mérték meg szakmai ismereteiket. A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, fény derült rá, hogy a tanulók milyen sokrétű tudással rendelkeznek. és szívesen kipróbálnak új dolgokat. Sajnos évről évre egyre kevesebb hallgató jelentkezik az egészségügyi képzésbe, így az egészségügyi pálya népszerűsítése is a verseny célja volt. Az együtt dolgozás öröme, a partnerségi kapcsolat kiépítése mellett a betegek helyzetébe is beleélhették magukat a tanulók a “részeg szemüveg” és az öregségi szimulátor használatával. A vetélkedő sikere új ötletekkel szolgált, tavasszal újabb verseny szervezését tervezzük.
Fotók