Ápolók Nemzetközi Napja Fejér megyében – 2011.

2011. május 12-én ünnepi megemlékezés és tudományos ülés keretei között köszöntöttük az ápolókat az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában.
A közel 260 résztvevőt és vendéget Prof. Dr. Altorjay Áron egyetemi magántanár, MTA doktora az Általános Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa köszöntötte.
Az ünnepi hangulathoz nagymértékben hozzájárult a Závodszky Noémi és Kovács Zoltán fergeteges műsora, valamint kórházunk énekkarának előadása.
Szintén hagyomány, hogy a jeles nap alkalmából tiszteletbeli ápolót avatunk. A megérdemelt címet Dr. Ozsvár Zsófia és Dr. Sziliczei-Németh Erzsébet főorvosok vehették át.
Az idei évben már ötödik alkalommal adhattuk át három munkatársunknak (Dr. Bánné Pálmai Rita gyógyfoglalkoztató csoportvezető, Kaszás Györgyné vezető szülésznő, Murányi Ilona diplomás ápoló) a Magyar Ápolási Egyesület Dicsérő Oklevelét.
Az ünnepi megemlékezést tudományos ülés követte, melyen kilenc színvonalas előadás hangzott el.
A rendezvény csúcspontját a hajnalig tartó bál jelentette. 260 vendég táncolhatta át az éjszakát, izgulhatott tombola számának kihúzásáért..

Bognár Lászlóné
MÁE Fejér megyei vezetője