MÁE Tolna Megyei Szervezete

A Magyar Ápolási Egyesület Tolna megyei Szervezete a Tolna megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza és a Betegápolásért Alapítvány 2011. május 13-án rendezte meg támogatásával Ápolók Nemzetközi Napja Ünnepségét

Beszámoló a rendezvényről:

Ápolók Nemzetközi Napja
Szekszárd
2011. május 13.

2011. május 13-án rendezte meg a Magyar Ápolási Egyesület Tolna Megyei Szervezete Ápolók Napja Ünnepségét. Az idei alkalommal is a Balassa János Kórház ápolásvezetésével közösen tartottuk a megemlékezést. Bár új helyszínen zajlott a rendezvényünk, de az eddigiekhez hasonlóan színvonalas műsorral, nívós előadásokkal készültek a résztvevők. Kórházunk vezetőségén túl megtisztelte a rendezvényünket az Egyesület alelnöke Vártokné Fehér Rózsa. is.
2011-ben is három dolgozónkat tudtuk elismerésben részesíteni az eddigi szakmai munkájuk alapján. Ők a Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét, illetve ezüst egyesületi jelvényt kaptak. Méltatásukat itt olvashatják.

Révészi Andrea
megyei vezető

Bálványosi Endréné 1989-ben került a pszichiátriai osztályra, mint általános ápoló és asszisztens és három műszakban dolgozott. 1996-ban pszichiátriai ápolói képesítést szerzett.
1999-től foglalkoztató nővérként dolgozott az osztályon egy műszakban, majd 2000-ben munka mellett a fizikoterápiás szakasszisztensi tanfolyamot is elvégezte, melynek ismereteit az osztályon, gyakorlatban is kamatoztatta.
2006-ban hospice szakápolói képesítést szerzett, azóta kétműszakos ápolóként dolgozik az osztályon.
Munkájában elhivatott, segítőkész, tudásának mindig a legjavát adja.
Szívesen vesz részt szakmai továbbképzéseken, tanfolyamokon, az osztályon folyó szervezőmunkában is szívesen segít.

Kupi Istvánné Beosztás: labor asszisztens
1970. 07. 01 óta dolgozik az egészségügyben – az első munkahelyén – a pincehelyi Kórház Laboratóriumában 40 éve.
Munkáját lelkiismeretesen végzi hosszú évek óta.
A beteg emberrel szemben nagy empátiával viselkedik. Munkatársai mindig számíthatnak rá szakmailag és emberileg is egyaránt. A fiatal kollégákkal megértő és segítőkész. Tudását és tapasztalatait szívesen adja tovább.
Mint magánember példa lehet a szakma és a hétköznapok számára is.

Jakab Lászlóné 1984-ben kezdett dolgozni kórházunkban, mint általános ápoló és asszisztens a baleseti sebészet intenzív osztályán. 2003-ban munka mellett érettségizett, majd 2006-ban OKJ-s végzettséget szerzett. 2007. óta dolgozik a központi intenzív osztályon. 2010-ben szintén munka mellett kezdte el, és jelenleg is végzi az intenzív terápiás szakképzést.
Szakmai tudása alapos, a fiatal kollégáinak szívesen adja át az évek alatt megszerzett tapasztalatát, tudását. Számára a legfontosabb a beteg minél hamarabbi gyógyulása, felépülése.
Aktív, érdeklődő, nyitott ember. Egyéni stílusával és magatartásával mindig kivívja a figyelmet környezetében. Betegekkel való kommunikációja közvetlen és harsány, munkája során a minőségi betegápolásra törekszik.
Igazi közösségi ember, rendszeresen közreműködik kórházunk kulturális rendezvényein, országos népdal versenyeken is jelentős sikereket ér el.

Csatolmány: apolok2011