Híreink – Vas megye

2018. 

2018.02.19. Magyar Ápolók Napja

Budapesten a Duna Palotában 9 fővel részt vettünk az országos ünnepségen. Benkő Lászlóné (Ápolási Osztály) Pro Sanitate Díjban, Gerencsér Margit (Körmend) Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

2018.02.22. Megyei vezetőségi tag és küldött választó közgyűlés

Szombathelyen a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórházban tartottuk meg a választásokat, melyek eredményesen zárultak. Az érdeklődés a tagok részéről közepes volt.

A négy évre megválasztott vezetőségi tagok: Benkő Lászlóné (Ápolási Osztály), Benczik-Tóth Eszter (Szentgotthárd Rehabilitáció).

Megyei elnök: Wertmüllerné Takács Enikő (Tüdőgyógyászat).

2018.05.16-17. Országos Választási Küldöttgyűlés

Visegrádon került megrendezésre a választási közgyűlés. Az országos elnök Bugarszki Miklós leköszönt a tisztségéről. Új elnök került megválasztásra: Minya Tünde személyében. A választás sikeresen lezajlott, a bizottságok tagjait is megválasztottuk.

2018.06.28. Semmelweis nap

A MESZK Vas Megye Területi Szervezete által szervezett ünnepségre meghívást kapott az Egyesület képviseletében Wertmüllerné Takács Enikő megyei elnök. Röviden köszöntötte a részvevő szakdolgozókat, a meghívott vendégeket, az érdeklődőket. Bemutatta az Egyesület munkáját, feladatait, céljait. Az esemény nagyon színvonalas volt, érdekes előadásokat hallhattunk az előadóktól.

2018.09.15. Vas megyei  VII. Szakmai Verseny

A MESZK által évente megrendezésre kerülő Szakmai Verseny a PTE-ETK Szombathelyi Képzési Központban került megrendezésre.  Az Egyesület is meghívást kapott a zsűri tagjai körébe. Nagyon vidám, tanulságos délelőtt volt. A csapatok jól szerepeltek, mindannyian jól éreztük magunkat. A győztes csapat az országos szakmai versenyen 4. helyezést ért el.

2018.11.08-09. Szociális Munka Napja Ünnepség és Összevont Szekciókonferencia

A Visegrádon megrendezésre került ünnepségen Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a szociális ellátás területén végzett kiemelkedő munkájáért Szabó Miklós a Diakónia Központ vezető ápolója. Előadásokat hallhattunk az idős ellátással, demens betegekkel kapcsolatos problémákról és lehetséges megoldásokról.