XIII. Regionális Ápolási Konferencia az Ápolók Nemzetközi Napján – 2014

Tizenharmadik alkalommal gyűltek össze a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolói és egészségügyi szakdolgozói, hogy az Ápolók Nemzetközi Napján ünnepeljenek, egyúttal elismeréseket vehessenek át a legkiválóbbak.

Nem csak az ápolókat ünnepelték azonban pénteken, június 6-án a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban, hanem tizenharmadik alkalommal tartottak regionális ápolási konferenciát is. A tudományos ülés védnökei D. Svébis Mihály a BKM Kórház főigazgatója és Dr. Zombor Gábor KMJ Város polgármestere voltak.

Az Ápolók Nemzetközi Napján rendezett ünnepségen köszöntötték a résztvevőket Pap-Szekeres Anita BKMK ápolási igazgatója, Dr. Svébis Mihály BKMK főigazgató, Dr. Mészáros János, a GYEMSZI Dél-Alföldi Térségi Igazgatóság igazgatója, Bagosi Gabriella országos vezető ápoló, és Dr. Balogh Zoltán, az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke.
A kórházi kitüntetéseket Dr. Svébis Mihály és Pap-Szekeres Anita adták át, a méltatásokat Engert Jakabné, a kórház Humánpolitikai osztályvezetője mondta, majd Golovics Anikó, a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetője adta át az egyesület kitüntetéseit. A kitüntetések átadását követően az ünnepi műsorban a Bács-Kiskun Megyei Kórház kórusa lépett fel, Szabó Sándor vezetésével.

Az Ápolási Egyesület ebben az évben három kiváló kolleganőt részesített kitüntetésben:
Dezsőfi Mónikát, Petres Edinát és Szélpál Anitát.

A konferencia fő témája a mozgásterápia-fizioterápia a betegellátásban, a gyermekellátás, az egészségügyi és szociális ellátás nehézségei, a betegközpontú egészségügy voltak. Központi előadást három felkért előadó tartott: Vörösmarty Attila, az Albert Schweitzer Kórház (Hatvan) ápolási igazgatója az „Erőszakmentes kórház”, Varga Istvánné (Mölnlycke Health Care Kft.) „Betegbiztonság az ápolásban – Mölnlycke megoldások I.”, Bíró István (Mölnlycke Health Care Kft.) pedig „Betegbiztonság az ápolásban – Mölnlycke megoldások II.” címmel. A központi előadásokat követően két szekcióban folytatódott a konferencia. A kórház Ápolási Igazgatósága az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából Egészség délutánt
szervezett a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozóinak. Itt került sor a legjobb előadói díjak átadására, majd főzőverseny és táncmulatság zárta a napot.

Golovics Anikó
MÁE megyei vezető

 

Csatolmány: Konferencia