XV. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten

Tizenötödik alkalommal rendezték meg 2016. május 27-én, pénteken a Regionális Ápolási Konferenciát, amely minden évben töretlenül azt a célt szolgálja, hogy megünnepeljék az ápolókat, és számukra szakmai továbbképzést biztosítsanak.
Idén a HírösAgóra adott helyet ennek a rangos, sok éves hagyománnyal bíró rendezvénynek, amelynek védnökei Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Dr. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és Rideg László Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke voltak.
„E semmihez sem hasonlítható nemes hivatás bajban van. Sokan elhagyták a pályát, sőt az országot is, a jobb megélhetés reményében. A betegápolás nehéz feladat, sokféle személyiséget kíván egy embertől: tudni kell csendben meghallgatni, tudni kell sebet ellátni, oktatni, reményt adni, és tudni kell elviselni a csendet”
– ezekkel az elgondolkodtató szavakkal invitálta kollégáit a konferenciára Pap-Szekeres Anita, a megyei kórház ápolási igazgatója. A rendezvény célja minden évben, hogy megünnepeljék az ápolókat és szakmai tapasztalatcserét, továbbképzést biztosítsanak számukra. A konferencián a plenáris és két szekcióülésen húsz előadás hangzott el, sokféle témakörben.
A több szekcióban rendezett tudományos programon kívül az eseményt színesítette a plenáris ülés, amely keretében az ápolók és egészségügyi szakdolgozók éves munkáját elismerő kitüntetések átadására került sor.

PRO SANITATE EMLÉKÉREM kitüntetésben részesült
Dr. Lantosné Kovács Tímea a Sürgősségi Belgyógyászati Osztály vezető ápolója, 2016.02.22-én a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepségen.
Vezető ápolónkat a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel e méltó elismerésre.
A díj az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományozható.
Az ünnepi megnyitó programjában fellépett a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kórusa (Szabó Sándor vezetésével), a moderátor pedig Nagyné Sztana Cecília volt.
Kecskemét, 2016.06.09. Golovics Anikó
MÁE megyei vezető